Ακολουθήστε μας:

Πάχος φακού γυαλιών. Τι είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη;

Πάχος φακού γυαλιών. Τι είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη;

Πάχος φακού γυαλιών: Τι είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη;

Επιλέγοντας γυαλιά για τον εαυτό μας, σκεφτόμαστε όχι μόνο την όραση, αλλά και πώς θα φαίνονται, πώς θα επηρεάσει την εμφάνισή μας.

Όταν δοκιμάζουμε σκελετούς, δεν μπορούμε πάντα να φανταστούμε ποιο θα είναι το πάχος τους, προσαρμοσμένο για τους βαθμούς μας. Για να τα κάνετε όλα τέλεια, όταν επιλέγετε γυαλιά, θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβετε υπόψη ένα τέτοιο χαρακτηριστικό όπως το πάχος των φακών των γυαλιών. Το τελικό αποτέλεσμα και η αισθητική εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτό.

Εκτός από την εξωτερική ομορφιά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πάχος των φακών επηρεάζει το βάρος των γυαλιών. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί τα γυαλιά είναι συνεχώς στο πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι φτιαγμένα με όλες τις λεπτομέρειες για να βοηθήσουν και όχι να δημιουργήσουν επιπλέον ταλαιπωρία.

Όταν φοράτε γυαλιά με χοντρούς φακούς:

• αυξημένη πίεση στη γέφυρα της μύτης,

• υπάρχουν ίχνη από επιθέματα μύτης,

• υπάρχει ανάγκη προσαρμογής των γυαλιών στη μύτη λόγω του ότι γλιστρούν συνεχώς

Όλα αυτά μαζί δεν δημιουργούν την πιο ελκυστική εικόνα ενός τόσο απαραίτητου αξεσουάρ όπως τα γυαλιά. Ευτυχώς, η σύγχρονη οπτική μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με διάφορους τρόπους. Ας τα εξετάσουμε αναλυτικά.

Τι επηρεάζει το πάχος των φακών γυαλιών

Υπάρχουν αρκετές παράμετροι που επηρεάζουν το πάχος του φακού. Κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του τελικού προϊόντος.

1.Οπτική ισχύς φακού (βαθμοί):

Εστιάζουμε στα δεδομένα της συνταγής μας. Αυτή η παράμετρος θεωρείται καθοριστική. Οι θετικοί φακοί (+) έχουν αυξημένο πάχος στο κέντρο. Εάν οι φακοί είναι αρνητικοί (-), τότε η περιοχή πάχυνσης μετατοπίζεται στην άκρη του φακού. Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς, τόσο μεγαλύτερο είναι το πάχος των φακών.

2. Δείκτης (δείκτης) διάθλασης

Και εδώ όλα εξαρτώνται από τους αριθμούς. Συνήθως αυτοί είναι συντελεστές 1,5. 1.56; 1.6; 1.67; 1,74 και άνω. Όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης διάθλασης, τόσο πιο λεπτός θα είναι ο φακός. Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά και θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επιλογή του λεπτότερου φακού δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση, απαιτείται συμβουλή ειδικού. Μόνο το 20% των χρηστών χρειάζεται φακούς με υψηλό και εξαιρετικά υψηλό δείκτη 1,74 και άνω. Αυτό καθορίζεται από τον οπτομέτρη μετά την εξέταση καθώς εισάγει τα δεδομένα στη συνταγή.

3. Διάμετρος φακού.

Το πάχος των φακών εξαρτάται και από τη διάμετρό τους. Ένας επαγγελματίας οπτικός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον ιδανικότερο σκελετό. Εξάλλου, ξέρει ακριβώς πώς να επιλέξει τις παραμέτρους του φακού, έτσι ώστε όλα να φαίνονται όμορφα. Ο θετικός φακός (+) θα φαίνεται πιο λεπτός με τη μικρότερη διάμετρο για να ταιριάζει στον σκελετό που θα επιλέξετε. Αντίθετα, ένας αρνητικός φακός (-), απαιτεί μεγαλύτερη διάμετρο για να κάνει την άκρη του να φαίνεται πιο λεπτή και αισθητικά ευχάριστη.

3. Γεωμετρία φακού.

Οι φακοί σφαιρικού σχεδιασμού είναι οι πιο χοντροί. Αυτή είναι μια απλή και οικονομική επιλογή. Εάν δεν ντρέπεστε από την οπτική αλλαγή στο μέγεθος των ματιών στα γυαλιά και άλλα οπτικά εφέ ή έχετε μια πολύ απλή συνταγή με μικρή διάθλαση, μη διστάσετε να επιλέξετε φακούς γυαλιών σφαιρικού σχεδιασμού.

Οι ασφαιρικοί φακοί είναι πιο λεπτοί. Θεωρούνται καλή επιλογή για άλλους λόγους:

Βελτίωση της σαφήνειας, επεκτείνετε το οπτικό πεδίο.

Ελαχιστοποίηση των παραμορφώσεων, και της αλλαγής του μεγέθους των ματιών σας μέσω των γυαλιών.

4. Μέγεθος και σχήμα σκελετού:

Σε σκελετούς με μεγάλο μέγεθος, οι φακοί με υψηλούς βαθμούς θα φαίνονται πιο χοντροί. Τα στρογγυλά πλαίσια είναι πιο κατάλληλα για θετικούς φακούς (+)

Βελτιστοποιημένο πάχος

Βλέπουμε ότι η επιλογή των πλαισίων περιορίζεται σημαντικά από τις παραμέτρους της συνταγής μας. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να ακολουθήσεις τη μόδα και να φορέσεις αυτό που σου αρέσει;

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές φακών προσφέρουν μια υπηρεσία για τη βελτιστοποίηση του πάχους των φακών γυαλιών. Ο συνταγογραφούμενος φακός βελτιστοποιείται σε πάχος κατά την επεξεργασία του. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτάτε έναν εξατομικευμένο, βελτιστοποιημένο φακό για τη συνταγή σας, χωρίς περιορισμό στο μέγεθος και το σχήμα του σκελετού.

Πώς να υπολογίσετε το πάχος ενός φακού γυαλιών

Τώρα γνωρίζουμε ότι το πάχος των φακών για γυαλιά με βαθμούς εξαρτάται από πολλές τεχνικές παραμέτρους. Από αυτά μπορείτε να επηρεάσετε την εμφάνιση των γυαλιών σας κατά την παραγγελία. Για παράδειγμα, για να κάνετε μια επιλογή υπέρ της αισθητικής και της ελαφρότητας των νέων γυαλιών παραγγέλνοντας ένα προϊόν:

Με υψηλότερο δείκτη διάθλασης,

Δεδομένης της διαμέτρου του φακού.

Το σχέδιό της.

Τύπος και σχήμα πλαισίου.

Όλοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Ottica Vari είναι πεπεισμένοι ότι τα γυαλιά είναι τέχνη! Και δεν πρέπει μόνο να δίνουν εξαιρετική όραση, αλλά και να αποτελούν ένα αισθητικό αξεσουάρ στο πρόσωπό σας. Ξέρουμε να φτιάχνουμε γυαλιά!

One Reply to “Πάχος φακού γυαλιών. Τι είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη;”

  1. Καλησπέρα σας. Έχω αγοράσει πρόσφατα γυαλιά για διόρθωση υπερμετροπικού αστιγματισμού (Σφαίρα 1,25 Κύλινδρος 3,50 και Σφαίρα 1,50 Κύλινδρος 2,75). Τα φοράω περίπου 10 μέρες και παρόλο που στο κέντρο του φακού βλέπω καλά, υπό γωνία στις άκρες των φακών βλέπω κάπως θολά και άσπρα περιγράμματα-σκιές σε άσπρες γραμματοσειρές που βρίσκονται σε μαύρο φόντο σε οθόνες. Είναι φυσιολογικό αυτό;

    O Δείκτης Διάθλασης των φακών είναι 1.67. Είχα την εντύπωση πως ένας ακριβότερος και υψηλότερος δείκτης διάθλασης με λεπτότερο φακό θα αντιμετώπιζε τέτοιου είδους προβλήματα. Δεν ισχύει αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*