Ακολουθήστε μας:

Τι είναι τα πολυεστιακά γυαλιά

Τι είναι τα πολυεστιακά γυαλιά

Τι είναι τα πολυεστιακά γυαλιά

Όσοι χρειάζονται γυαλιά ανάγνωσης και παράλληλα για μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό συχνά αναζητούν λύση και για τα δύο. Σήμερα, ένα μόνο ζευγάρι γυαλιά είναι αρκετό για να λύσει διάφορα προβλήματα, χάρη στους πολυεστιακούς μας φακούς.

Οι οπτικοί ορίζουν τα γυαλιά με προοδευτικούς φακούς ως «πολυεστιακά γυαλιά», ακριβώς επειδή ένας μόνος φακός χωρίζεται σε τρεις περιοχές όρασης και ικανοποιεί ταυτόχρονα διαφορετικές ανάγκες συνταγογράφησης.
Αυτό σημαίνει ότι κοιτάζοντας προς τα πάνω τον προοδευτικό φακό σας προσφέρει καθαρή όραση από απόσταση, ενώ κοιτάτε προς τα κάτω για καθαρή όραση στη μεσαία και χαμηλότερα στην κοντινή.
Με τα ίδια γυαλιά μπορείτε να διορθώσετε τη μυωπία, την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό σας, να τα χρησιμοποιήσετε για διάβασμα αν πάσχετε από πρεσβυωπία και τελικά να απολαύσετε καθαρή και ευκρινή όραση ακόμα και σε ενδιάμεση απόσταση, αν για παράδειγμα εργάζεστε σε γραφείο.
Στην πράξη, φορώντας τα πολυεστιακά γυαλιά μας, θα μπορείτε να αναγνωρίσετε τον συνάδελφο σας στο τέλος του διαδρόμου, να κοιτάξετε στα μάτια τον συνομιλητή σας που κάθεται σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής διαπραγμάτευσης και να διαβάσετε τα περιεχόμενα του σχεδίου ενός εγγράφου , χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε πρώτα τα γυαλιά.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι πολυεστιακοί φακοί, τεχνολογικά είναι από τους πιο προηγμένους, προσαρμόζονται στις διάφορες ανάγκες της όρασης, επιτρέποντάς σας να βλέπετε καλύτερα σε διαφορετικές αποστάσεις και να είναι αποτελεσματικοί όλες τις ώρες της ημέρας, ώστε να μην χάνετε ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο πολυεστιακοί φακοί διαφέρουν από τους κλασικούς διπλοεστιακούς φακούς που χρησιμοποιούνταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας. Ο διπλοεστιακός φακός είναι εύκολα αναγνωρίσιμος επειδή το τυπικό σχήμα ενός “μικρού παραθύρου” σκιαγραφείται ενάντια στο φως στο κάτω μέρος. Το τελευταίο δεν είναι τίποτε άλλο από το εμβαδόν του φακού που προορίζεται για όραση σε μικρή απόσταση, ενώ, χωρίς καμία διαβάθμιση, το πάνω μέρος επιτρέπει την όραση από απόσταση, αφήνοντας έτσι έξω ολόκληρη την ενδιάμεση ζώνη. Όποιος φοράει διπλοεστιακούς φακούς παρατηρεί ένα είδος άλματος όταν περνά από την παρατήρηση μιας κοντινής εικόνας σε μια μακρινή. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τις δυσκολίες που συνεπάγεται μια τέτοια κατάσταση σε μια τετριμμένη και συχνή ενέργεια όπως το ανέβασμα σκαλοπατιών!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*