Ακολουθήστε μας:

Πρεσβυωπία Αιτίες και Παράγοντες Κινδύνου

Πρεσβυωπία Αιτίες & Παράγοντες Κινδύνου

Πρεσβυωπία Αιτίες & Παράγοντες Κινδύνου

Η πρεσβυωπία συνήθως γίνεται αισθητή στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του ’40, αλλά η μείωση της εστίασής σας ξεκινά ήδη από την παιδική ηλικία.

Συμπτώματα

Μερικά σημάδια πρεσβυωπίας περιλαμβάνουν το να κρατάτε το υλικό ανάγνωσης στο μήκος του χεριού, τη θολή όραση σε κανονική απόσταση ανάγνωσης και την κόπωση των ματιών μαζί με πονοκεφάλους όταν κάνετε κοντινή εργασία.

Διάγνωση

Μια ολοκληρωμένη οφθαλμολογική εξέταση θα περιλαμβάνει εξέταση για πρεσβυωπία.

Θεραπευτική αγωγή

Για να σας βοηθήσει να αντισταθμίσετε την πρεσβυωπία, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει γυαλιά ανάγνωσης, πολυεστιακά γυαλιά ή φακούς επαφής. Η πρεσβυωπία μπορεί να περιπλέξει άλλες κοινές καταστάσεις όρασης όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός. Ο γιατρός σας θα καθορίσει τους συγκεκριμένους φακούς που θα σας επιτρέψουν να βλέπετε καθαρά και άνετα. Μπορεί να χρειαστεί να φοράτε τα γυαλιά σας μόνο για στενή δουλειά όπως το διάβασμα, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι το να τα φοράτε συνεχώς είναι πιο βολικό και χρήσιμο. Τα αποτελέσματα της πρεσβυωπίας θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Επομένως, μπορεί να χρειαστεί να αλλάζετε περιοδικά τα γυαλιά σας για να διατηρείτε καθαρή και άνετη όραση.

Monovision 
Το Monovision είναι μια θεραπεία που συχνά συνταγογραφείται για άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω που επηρεάζονται από πρεσβυωπία. Με τη θεραπεία monovision, ο ασθενής φορά φακό επαφής για κοντινή ή ενδιάμεση όραση στο ένα μάτι και, εάν χρειάζεται, φακό για μακρινή όραση στο άλλο μάτι. Αυτό σας επιτρέπει να βλέπετε καθαρά σε πολλές διαφορετικές αποστάσεις. Για επιτυχημένη θεραπεία μονοόρασης, μιλήστε με τον οπτομέτρη σας σχετικά με το επάγγελμά σας και ποιες εργασίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για να μπορείτε να βλέπετε καθαρά.

Πρόληψη
Η πρεσβυωπία είναι ένα φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης του ματιού. Δεν είναι ασθένεια και δεν μπορεί να προληφθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*