Ακολουθήστε μας:

Γυαλιά φίλτρου μπλε φωτός

Γυαλιά φίλτρου μπλε φωτός

Γυαλιά φίλτρου μπλε φωτός

Δεν είναι μια θεωρία αλλά η καθαρή πραγματικότητα ότι ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή και ότι κάθε μέρα περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες. Το τεχνητό μπλε φως προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας όπως αϋπνία, κυκλοθυμία κ.λπ. Είναι αλήθεια ότι για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση αλλά είναι ακόμα καλύτερο να προλαμβάνεται. Για αυτό υπάρχουν γυαλιά με μπλε φίλτρο αποκλεισμού που μπλοκάρουν το μπλε φως.

Τι είναι τα γυαλιά φίλτρου μπλε φωτός;

Τα γυαλιά Blue blocker έχουν φακούς με ειδική επίστρωση (φίλτρο) που προστατεύει τα μάτια όταν εκτίθενται σε τεχνητό μπλε φως. Αυτοί οι φακοί εμποδίζουν το μπλε φως από τις οθόνες, αποτρέποντας την καταπόνηση των ματιών, την ξηροφθαλμία, τη θολή όραση και άλλα συμπτώματα που είναι χαρακτηριστικά της ψηφιακής καταπόνησης των ματιών. Τα γυαλιά που μπλοκάρουν το μπλε φως είναι πιο αποτελεσματικά εάν η οθόνη απέχει 50-60 cm (πλάτος μεταξύ τους) από την οθόνη.

Τι είναι το Blue Light;

Το μπλε φως είναι ορατό φως και προέρχεται από φυσικές πηγές (ήλιος) ή τεχνητές πηγές (οθόνες, φωτισμός, LED). Τι είναι όμως πραγματικά το μπλε φως; Είναι μια ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του ορατού φάσματος που είναι μεταξύ 380 και 500 nm, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής μεταξύ 390 και 455 nm. Αυτό το φως, μάλιστα, διαπερνά τον φακό, φτάνει και καταστρέφει τον αμφιβληστροειδή και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στα μάτια. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα παιδιά, τους νέους στην εφηβεία, για όσους περνούν περισσότερες από 6 ώρες μπροστά σε οθόνες και για τους ηλικιωμένους που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια. Χρησιμοποιώντας γυαλιά οράσεως με μπλε αποκλειστικούς φακούς, τα μάτια παραμένουν φρέσκα και ξεκούραστα ακόμη και στο τέλος της ημέρας μετά από ώρες παραμονής στο γραφείο μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, στο τηλέφωνο ή στην τηλεόραση.

Τι είδη anti blue light γυαλιών υπάρχουν;

Τα γυαλιά με φίλτρο μπλε φωτός μπορεί να είναι με ή χωρίς βαθμούς. Στο Ottica Vari μπορείτε να εφαρμόσετε τη επίστρωση anti blue light σε όλους τους τύπους γυαλιών.
Αν δεν χρειάζεστε διορθωτικά γυαλιά αλλά θέλετε να προστατέψετε τα μάτια σας από το μπλε φως, μπορείτε να παραγγείλετε γυαλιά φίλτρου μπλε φωτός χωρίς βαθμούς.
Στο κατάστημα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εκατοντάδες σκελετούς από περισσότερες από 25 από τις πιο γνωστές μάρκες.

Μπορώ να φοράω γυαλιά φιλτραρίσματος μπλε φωτός όλη την ημέρα;

Απολύτως ναι. Τα γυαλιά φίλτρου μπλε φωτός δεν καταπονούν τα μάτια σας αλλά τα προστατεύουν.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*